Current News

Information Sessions of the Study Abroad Team
Current Programme News
Events (external)

For information in English on studying and doing internships abroad, please click here.

***************************************************************************************************************************

Office hours summer semester 2019 (starting April 15, 2019):

Campus Westend (PEG, 2nd floor)
Studying Abroad
Tues 9 a.m. - 12 * Wed 1 p.m. - 4 p.m. * Thurs 9 a.m. - 12
Internships Abroad:
Mon 10 a.m. - 1 p.m.

Campus Riedberg Studying and Internships Abroad
Bi-weekly on the following Thursdays 1:30 p.m. - 4:30 p.m.:  07. + 21.11.  *  05.12. (Information Session) + 19.12.  *  16. + 30.01.  *  13.02. at Max-von-Laue-Str. 9 in office 32 c (office of SSC = Studien Service Center)

Availability by phone:
Mon - Fri:      Olaf Purkert   49-(0)69-798-17190
Mon - Thu:     Jule Türke     49-(0)69-798-12307

INFORMATION SESSIONS OF THE STUDY ABROAD TEAM

International Day 2018 on Nov 06! (Flyer will be updated)

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Information Sessions of the Study Abroad Team in the summer semester 2019

The Study Abroad Team offers general information sessions (in German) each semester. They are being held at Campus Westend on May 07, 2019 at 02:15 p.m. in HZ7 and at Campus Riedberg on May 16, 2019 at 02:15 p.m. in Biozentrum Hörsaal B3.

For information in the English language please come and visit us in our office hours.

Missed the info session? Here are the power point presentations:
Studium und Praktikum im Ausland generell
Studium und Praktikum im Ausland für NaturwissenschaftlerInnen

CURRENT PROGRAMME NEWS:

INTERNAL (Application to be completed at IO or otherwise within Goethe University):

EXCHANGE PROGRAMMES Tel Aviv, China, Japan, South Korea, Brasil, Prague,2019/20
For more information please visit http://www.goethe-university-frankfurt.de/47966184/University_Exchanges_worldwide?
Deadline February 6th, 2019

EXTERNAL (Programmes not administered by Goethe University):

Stipendien der polnischen Regierung für Studien- und Forschungsaufenthalte an polnischen Hochschulen

Das polnische Ministerium für Wissenschaft und Hochschulwesen bietet deutschen Studierenden, Graduierten, Promovierenden und WissenschaftlerInnen Stipendien für Studien- und Forschungsaufenthalte an polnischen Hochschulen
Bewerbungstermin: 3 Monate vor Stipendienbeginn, in Ausnahmefällen weniger als 3 Monate

Studieren in Australien - Förderungen von der Ranke-Heinemann-Stiftung
Ranke-Heinemann Studienbeihilfe (10% Studiengebührenerlass) / Vollstipendien / Reisekostenstipendien
Bewerbungsfrist: verschiedene

Studium Downunder

GOstralia! / GOzealand!
Verschiedene Fördermöglichkeiten für ein Auslandsstudium in Australien oder Neuseeland - u.a. Vollstipendien für Ph.D. in Australien (alle Fächer!)

DAAD-Jahresstipendien zum Studium im Ausland
Der DAAD vergibt Jahresstipendien zum Studium an anerkannten Hochschulen im Ausland. Der Studienplatz wird von den BewerberInnen selbst organisiert. Stipendienleistungen umfassen eine monatliche Teilstipendienrate gestaffelt nach Studienstand (Studierende, Graduierte, Doktoranden) und Zielland und ggf. einen Zuschuss zu vor Ort anfallenden Studiengebühren sowie ggf. Reisekostenzuschuss.
Deadlines: je nach Programm und Zielregion
Nähere Informationen auf der DAAD-Webseite.

Auslands-BAföG
Aufgrund der hohen zusätzlichen Kosten stehen die Chancen auf eine Ausbildungsförderung nach Bafög für einen Studien-/Praktikumsaufenthalt im Ausland wesentlich höher als für eine Inlandsförderung.
Kontakt: das je nach Region zuständige Amt für Ausbildungsförderung
Antragsfrist: in der Regel sechs Monate vor Antritt des geplanten Auslandsaufenthaltes
Informationen und Antragsformulare hier

EVENTS (external):